Stora bassängen

När barnen är så pass trygga att de kan ta steget till Stora Bassängen så tränar vi mer på själva simningen. Bättre andningsteknik och att bogsera är exempel på två fokusområden, som finns representerade här.

Pingvinen:
Barnet bekantar sig med den nya bassängen och de nya förutsättningarna som den innebär. Framförallt är ryggsim och crawl i fokus, där barnet lär sig behärska simsätten på ett enklare sätt.

Simmärken vi tar vi denna grupp: Pingvinen Guld och simsättsmärke Fjäril, Ryggsim, Bröstsim och Crawl. (Simsättsmärkena är ej krav)

Fisken:
När man uppnått målen för Pingvinen-gruppen är det dags för lite längre sträckor. I Fisken lär sig barnet bl.a. att simma 25 och 50 m. Dessutom tränar vi även på att dyka från kanten i den djupare delen av bassängen.

Simmärken vi tar vi denna grupp: Fisken Silver, Fisken Guld, Järnmärket och simsättsmärke Fjäril, Ryggsim, Bröstsim och Crawl. (Simsättsmärkena är ej krav)

Hajen:
När man klarat Hajen anses barnet vara simkunnig. Då har man bl.a. visat övergripande kunskap inom Bad- och Båtvett, på ett obehindrat sätt kan ta sig genom vattnet samt tagit Vattenprovet (Hoppa eller dyka i på djupt vatten på att huvudet kommer under ytan och efter att ha tagit sig upp till ytan simma 200 m i en följd varav 50 m i ryggläge. Hela provet utförs på djupt vatten).

Simmärken vi tar vi denna grupp: Hajen Brons, Hajen Silver, Hajen Guld, Vattenprovet och och simsättsmärke Fjäril, Ryggsim, Bröstsim och Crawl. (Simsättsmärkena är ej krav)

Medley:
Denna grupp är till för mer simkunniga barn. Förbättrad teknik och vändningar i de olika simsätten är exempel på fokusområden i Medleyn. Gruppen är även förberedande inför tävlingsverksamheten. Terminen avslutas med en tävling för alla medleysimmare.

Simmärken vi tar vi denna grupp: Bronsmärket, Simborgarmärket, Silvermärket (ej krav) och simsättsmärke Fjäril, Ryggsim, Bröstsim och Crawl. (Simsättsmärkena är ej krav)

Vid frågor:

1 + 7 = ?