→ → Se Svensk Simidrotts film om simskola HÄR↵ ← ←  ←

Svensk Simidrott↵ har tagit fram en film som beskriver vad det innebär att gå i simskola hos en förening som är ansluten till Svensk Simidrott. Tanken är att filmen även ska ge svar på några av de vanligaste frågorna som många föräldrar undrar över, exempelvis varför vi leker i simskolan och vilka simsätt vi börjar med.

SIMSKOLA

Anmälan till INTENSIVSIMSKOLA sommaren 2020:
För alla medlemmar hos oss öppnar anmälan onsdag 6/5 kl.10:00.

Anmälan till HÖSTTERMINEN 2020:
För er som simmade hos oss under denna termin öppnar anmälan onsdag 27/5 kl.10:00.
För er som är nya medlemmar hos oss öppnar anmälan onsdag 3/6 kl.10:00.

Ni kan se vilka grupper vi har att erbjuda via knappen här ovan.

Vi har flera grupper att erbjuda både i stora och lilla bassängen. Tryck på knappen ovan för att få mer information hur man anmäler sitt barn till vår simskola.

Är du  ny medlem och osäker på vilken grupp som passar?
Läs om grupperna i stora bassängen HÄR↵
Läs om grupperna i lilla bassängen HÄR↵

Vill du veta våra Terminsavgifter och Medlemsavgifter tryck HÄR↵

Vänligen läs även Regler och info för vår simskola, denna info skickas även ut till alla deltagare i simskolan inför terminsstarten.


Svar på några vanliga frågor om vår SIMSKOLA:

OBS! Efter terminens 4:de lektionen rekommenderas inga nyanmälningar! Avvakta då hellre till nästa termin och boka en plats till ditt barn då istället. För att se aktuell termins datum tryck HÄR↵

 • Fråga: Jag vill anmäla mitt barn till er simskola.
 • Svar: Anmälan sker via länk till SportAdmin på vår hemsida. Tryck på knappen ovan för att komma till SportAdmin och få mer information hur man anmäler sitt barn till vår simskola. Du kan anmäla själv fram till en vecka innan terminsstart efter det måste du maila till kansli@sk70.se.
 • Fråga: Vad betyder B1-3, B4-6, B1-2 och B5-6 som står i simgruppens namn?
 • Svar: B står för Bana och siffrorna för vilka banor gruppen är på. Tex B1-3 betyder att att gruppen simmar på bana 1,2 och 3 i stora bassängen.
 • Fråga: Gruppen jag vill anmäla mitt barn till är fullbokad.
 • Svar: Från och med anmälan till höstterminen 2020 har vi åter igen manuell kölista, men nu via SportAdmin. Om du vill ställa ditt barn i kö till en grupp/dag/tid klicka på knappen ovan ↑ och fyll i efterfrågade uppgifterna. Du skriver då själv på frihand i länken vad du önskar stå i kö till.
 • Fråga: Gruppen jag vill anmäla mitt barn till står som (RESERV).
 • Svar: Om gruppen du önskar heter (RESERV) beror det på att vi ännu inte ser ett behov av att öppna gruppen. Om en RESERV-grupp öppnas meddelar vi detta via vår hemsida och Facebook-sida, sedan gäller först barn på kölistan och sedan först-till-kvarn.
 • Fråga: Mitt barn behöver byta grupp.
 • Svar: Du kan inte byta grupp själv. Vid gruppbyte innan terminen börjat maila till kansli@sk70.se . När terminen börjat görs alla upp-/nedflyttningar via våra Dagsansvariga (svarta SK70-tröjor), prata med dem så maila de kansliet så söker vi efter en plats i önskad dag/tid. Om ni önskar byta dag eller tid men stanna i samma typ av grupp maila till kansli@sk70.se så söker vi efter en plats i önskad dag/tid.
 • Fråga: Vilken grupp skall mitt barn gå i?
 • Svar: Du finner info om våra olika simskolegrupper under fliken SIMSKOLA. Kan ditt barn simma 10m på grunt vatten skall barnet börja i någon grupp i stora bassängen (se grupper under fliken STORA BASSÄNGEN) men kan ditt barn inte simma 10m skall ditt barn börja i någon av grupperna i lilla bassängen (se grupper under fliken LILLA BASSÄNGEN). Minimiålder för att börja hos oss är 3 år.
 • Fråga: När började nästa simskola?
 • Svar: Anmälan till INTENSIVSIMSKOLA i sommar är öppen. Sommarterminen pågår v.25-26 + v.27-28. Anmälan till höstterminen 2020 öppnar för de som simmat hos oss under vårterminen 2020 onsdag 27 maj kl.10 och för ALLA en vecka senare. Lördagarnas grupper börjar 22 augusti, söndagarnas 23 augusti och måndagarnas 24 augusti. Välkommen med din anmälan!
 • Fråga: Varför är det färre platser i Pingvinen-grupperna på lördagar och måndagar mot söndagar?
 • Svar: Vi har sett att Pingvinen-grupperna behöver ett större stöd och väljer därför att öka upp antalet ledare i dessa grupper på söndagar. Söndagarna fortsätter att erbjuda 10 platser/grupp. På måndagar och lördagar erbjuder vi istället 8 platser/grupp.
 • Fråga: Varför finns Medley-grupper bara på lördagar denna termin?
 • Svar: För att ge alla simmare i Medley samma träning och utveckling provar vi denna termin att fokusera Medley till lördagar då vi redan har Teknik-grupperna denna dag.

Hittar du inte svar på din fråga här? Maila i så fall din fråga till oss.


2019 övergick vi till tjänsten Kansliservice i vårt administrationsprogram SportAdmin.
Nu erbjuder vi nya digitala betalningsmetoder – allt för att vi som förening ska kunna digitalisera och förenkla vår administration. För dig som medlem innebär det en smidigare upplevelse vid anmälan och betalning, och fler betalningsmetoder. För samtliga betalningar tillkommer en administrationsavgift mellan 9 – 59 kr.

Dessutom får du tillgång till MedlemsAppen = kalender, kallelser, digitalt medlemskort, samåkning, utskick, utmärkelser(simmärken), översikt av samtliga fakturor m.m. Ladda ner ”SportAdmin MedlemsApp” från AppStore eller Google Play, efter att du har betalat medlemsavgiften så får du också tillgång till Medlemskortet och eventuella medlemserbjudanden direkt!

I och med övergången till Kansliservice i SportAdmin (där de nya digitala betalningsmetoderna ingår) ingår ett samarbete med Billmate AB (www.billmate.se och 040-30 35 00). Har du problem med din faktura ber vi dig kontakta Billmate AB.


Vid frågor:

3 + 2 = ?